Prideparaden borde inte finnas.

Skrivet den
Rainbow pride world wide!

Rainbow pride world wide!

Den borde inte finnas eftersom det inte borde finnas någon som ens kommer på tanken att lägga sig i eller motsätta sig allas  rätt i samhället. Inte bara vitas. Även svartas, brunas, homo-, bi-, trans- och alla-personers. Det vet ni redan. Förstås. Men ändå så finns Pride. Och rentutav behövs. Varför?

Det finns en ironisk humor i detta. Inte kampen om allas lika rättigheter eller det faktum att vissa kan ge sig på andra verbalt eller fysiskt bara för att de identifierar sig med en annan läggning. Utan det som är roligt – ja, roligt – är att det är de som är mest emot Pride som frammanar och utvecklar Pride. Det de mest är emot är något som inte skulle finnas om de slutade vara emot det. Eller till och med om de bara höll käft om det. Om de höll käft om det skulle det fortfarande vara positivare än om de spyr ur sig massa skit, eftersom de då inte påverkar små sökande människor som får för sig massa falska, konstiga och dumma saker angående hbtq-personer. Istället för att inte bry sig.

Men i och med att de så högljutt berättar att hbtq-personer är äckliga, dumma, onaturliga och så vidare stärker de bara fenomenet Pride. Det fenomen de hatar. Som att släcka bränder med bensin liksom.

Och det  tycker jag är roligt. På ett ironiskt lustigt sätt.

För Pride borde inte finnas. Förstås. Det borde inte behövas att massa människor går hen ur huse (visst låter det norskt?) för att andra så småningom ska börja acceptera dem. Det säger sig självt. Men tyvärr  behövs Pride. Kanske mer än någonsin.

Och det tycker jag inte  är roligt. På något sätt.