Om företag vore partier vore allt sämre.

Skrivet den

Om företag vore partier skulle grejer som ”Kamprad har ingen täckning för det han säger, vi har betydligt bättre sängar här hos KungSängen” och ”Om ni går och handlar på MediaMarkt istället för här på Elgiganten kommer en stor del av konsumenterna få det betydligt sämre” stå i annonserna och vevas av företagsrepresentanterna.

Men så låter det ju inte. Inte heller pratar sportmänniskor (mig veterligen) på det sättet. ”Hoppar Noriaki Kasai bättre än mig kommer backhoppning som sport inte alls vara samma positiva tillställning som om jag tar guld.”

Istället pratar de oftast om sina egna bravader, erbjudanden och prestationer. Men varför gäller det inte politiken? Varför är det så viktigt att göra ner andra partiers förslag snarare än att presentera sina egna? Varför låter man inte väljarna ta del av partiernas egna, konstruktiva manifest istället för att presentera de andra partiernas olika och alltid ”sämre” åsikter och förslag?

Klart det kan vara viktigt att ta upp negativa saker i ett partis politik, vilket som bekant tredje statsmakten sägs ska ha som uppgift. Men på det stora hela? Är det bara jag som tycker att det är superointressant när vänstern skriver något om att högern har ett dåligt förslag varpå högern skriver varför vänsterns påstående inte stämmer? Eller tvärtom.

Är jag naiv? Har jag fel?

Och varför är krönikörers, debattörers och facebookdilettanters arga politiska påhopp så mer överrepresenterade från vänsterns håll?