Och här är nyheter från Ekot: Staffan Wollters smått don Quijotska kamp mot bättre vetande går stadigt framåt.

Skrivet den

Jaha. Här sitter jag och verkar föra något slags korståg mot UNTs Staffan Wollters. Men det är ju ibland så svårt att låta bli. Och jag avskyr religion, det ska gud veta. Och KD är inte något parti som ligger mig ens NÄRA hjärtat. Men så kommer Staffan Wollters igen och på något sätt exemplifierar det här problemet med – ja, kan ju faktiskt kalla det patriarkatet, för det är ju faktiskt vad det är. Och så många hatar begreppet patriarkatet eftersom de ”inte är en del av det”. Men tyvärr så funkar det ju inte så.

Och här kommer Staffan Wollters – IGEN – in i bilden, som ett slags återkommande exempel i UNT vad en journalist inte bör göra, och hur svårt det verkar vara att själv förstå. Om han ens nu vill förstå.

För det var alldeles nyligen en nyhet i UNT om Ebba Busch Thor som väntas bli föreslagen som ny partiledare för KD. Nyheten så ut såhär:

This just in: Kvinnor kan TROTS graviditet.

This just in: Kvinnor kan TROTS graviditet.

 

”Inget konstigt med det”, tänker Staffan Wollters. ”Det är ju fakta” fortsätter han tänka medan han borstar bort några smulor av sitt wienerbröd ur skägget. Jag vet inte om han har skägg, eller ens gillar wienerbröd, men för historiens skull tycker jag vi säger att det är så.

Det ÄR också fakta. Men varför spelar det någon roll att hon är gravid och ska föda barn? Hennes comeback ”Min bedömning är att det går att vara partiledare även om man just fått barn, det finns flera exempel på manliga partiledare som klarat det utmärkt.” är mycket skarp och talande för det bisarra i att ens skriva om hennes förehavanden. För det är ju faktiskt vääääldigt sällan vi får nyheter om huruvida Jan Björklund klarar rollen som partiledare och pappa. Och det är ju lite konstigt faktiskt eftersom han knappt ens verkar klara rollen som partiledare. Och om hon nu säger att barn inte påverkar hennes förmåga att sköta sitt jobb, varför rapporterar du då om det, Staffan? Varför kan du inte då också rapportera om att det just nu inte är krig i Danmark?

”Men vadå, det är ju klart att det påverkar om hon är gravid, det är väl relevant?” fortsätter Staffan Wollters att tänka. Men Staffan, det ÄR inte relevant. Hon ska kunna vara gravid hur jävla många gånger som helst utan att det ska vara en nyhet. Du har – och faktiskt inte läsarna heller – något som helst med det att göra. Så länge hon sköter sitt jobb som partiledarinna, ledamotinna av kommunfullmäktige, statsministrette eller vad som helst så har varken du, jag eller någon annan med hennes graviditet att göra.

”Jag blir så trött på Staffan Wollters” tänker jag. ”Jag förstår inte vad jag gör för fel” tänker Staffan Wollters. Och på samma sätt som nyheten om den festliga feministfestivalen ändras även denna ”nyhet”, gissningsvis för att någon mer tankemässigt dynamisk person på UNT säger till. Det är nämligen såhär den tidigare nyheten presenteras när man söker på Google:

På torsdagseftermiddagen meddelades att Staffan Wollters hjälper rubriksättarna att behålla jobben så jävla mycket de får ändra.

På torsdagseftermiddagen meddelades att Staffan Wollters hjälper rubriksättarna att behålla jobben så jävla mycket de får ändra.

 

Och vad i helvete är det för nyhet, Staffan?